Børneinstitution Bøgelunden

I april måned gik vi i gang med opførelsen af den nye børneinstitution Bøgelunden beliggende i Allerød. Alle installationer er projekteret og udføres med henblik på at være energieffektive, bruger- og driftsvenlige samt driftsøkonomiske.

LTECH står for CTS og EL-entreprisen
Vores arbejde på Blovstrød består i installationer af CTS, el og sikring. Installationerne skal sikre et sundt og behageligt indeklima, som omfatter alle de klimaparametre der har indflydelse på børn og ansattes komfort og sundhed.

En samlet CTS-platform
Vi leverer en komplet løsning til styring, regulering og overvågning af de bygningstekniske anlæg, herunder; varmepumper, ventilation, zonestyringer samt opsamling og videregivelse af alarmer fra diverse anlæg.

Anlægget udføres med Tridium JACE og opkobles til Allerød kommunes centralt placerede Tridium Niagara N4 server.

Vi har leveret og installeret Niagara serveren på kommunens netværk og fungerer som systemadministrator på serveren.

For at sikre præcis kontrol og regulering af indeklima, leveres løsningen med styring på zoneniveau via trådløse Co2- og temperaturfølere som integreres via MODBUS/TCP til undercentralen.

Øvrige anlæg som ventilation og varmepumper integreres også til systemet via åbne standartprotokoller som sikrer frit leverandør valg.

At vi tilbyder en Tridium Niagara løsning som er er uafhængig af producent og anvendelsesområde, afspejler Ltechs mission om at være førende indenfor produktuafhængig bygningsautomatik.

Brandsikring
Der etableres fuldt dækkende ABA-anlæg med integreret tonevarsling i henhold til DBIs retningslinjer.

Anlæggets detektorer er tilpasset de enkelte rums brug, således at risikoen for blinde alarmer formindskes. ABDL-anlægget er ligeledes fuldt integreret i ABA-anlægget og skal hindre evt. røgspredning og brandudvikling i tilfælde af brand.

ADK/AIA anlæg bliver integreret i kommunes eksisterende SPC-netværk. Dette gør det muligt at betjente anlægget eksternt.

EL
Projektet udføres med et komplet alment belysningsanlæg.

Lysinstallationerne udføres som en intelligent lysinstallation, med dagslysstyring i de rum med vinduer.

Lysstyringen deles op i 2 zoner, hvor lyset dæmpes op og ned automatisk, med mulighed for manuel overstyring. Styringen af lyset foregår vis DALI installation, men intelligente sensorer fra NIKO Servodan, med mulighed for tilslutning af trådløse tryk (enocean teknologi).

Alt belysning udføres med LED belysning.