Så langt er vi på Roskilde Festival Højskole

I marts 2017 blev det første spadestik taget, på hvad der snart skal stå klar som Roskilde Festival Højskole. LTECH begyndte på entreprisen i november 2017, og har siden da arbejdet hårdt for at holde tidsplanen.

Højskolen skulle have været overdraget til bygherre i starten af oktober, men en ny dealine er sat til ultimo 2018. Det er grundet af kompleksiteten af bygningen, koordineringen mellem flere håndværkerfag samt at der ofte er arkitetker indeover de mindste detaljer. Den nye Højskole åbner op for de første elever i Januar 2019.

LTECH A/S er en af de største entrepriser på sagen og står for følgende;

  • Belysning (EL).
  • Central Tilstandskontrol og Styring (CTS).
  • Automtisk Brandalarmeringsanlæg (ABA).
  • Adgangskontrol (ADK).
  • Automatisk Indbrudsalarmering (AIA).
  • Automatisk Brandventilation (ABV).
  • Automatisk Varslingsanlæg (AVA) kombineret med musikanlæg.

Selve højskolebygningen bliver opført i en nedlagt betonproduktionsfabrik i Musicon, Roskilde. Bygningen er i to plan i form af boks-i-boks, hvilket skaber mange unikke lokaler og dynamik i den ellers store hal.

Alle løsninger i installationsfaget er forskellige og speical lavet til at bidrage til den stemning og praksisbaserede handling, som rummet er designet til.

”Der er ingen standardløsninger. Det er et meget komplekst byggeri, der bygger på specielle løsninger” fortæller Henrik Seiler, projektleder fra LTECH A/S.

Alt er designet til at snakke sammen. Opstår brand åbnes døre og loftsvinduer og elevatoren køres ned. Varmestyringen vil sørge for at regulere varmen i alle rum ved at åbne for vinduer eller lukke, alt efter temparaturen. Derudover kommer der til at være brugerstyrring, i form at tablets, så man kan styre de enkelte lokaler med henblik på musik, varme og lys. Anlægget vil være udstytret med talevarsling, hvis der skulle opstå nødsituationer.

For LTECH A/S er det et anderledes projekt, fordi at intet er ens. Der er mange komponenter som bliver skilt ad, for at blive malet en bestemt farve, og så samlet igen. På den måde bliver alt unikt.

LTECH A/S er stolte over at være en del af byggeriet og være med til at udvilke spændende løsninger. Projektlederen, Henrik Seiler, glæder sig til at levere højskolen til bygherren til december.