Nyt børnehus ved Stengård Kirke

Det nye børnhus i Gladsaxe blev afleveret til bygherrer den 14/3-19. Børnehuset er opført som en del af Gladsaxe kommunes implementeringsplan, der blandt andet skal gøre dagtilbudsområdet mere bæredygtigt i forhold til pædagogi, ledelse, bygnings- og miljømæssige forhold samt økonomi.

Installationer

LTECH har siden september 2018 arbejdet på projektet. LTECH har haft til opgave at udføre el-installationer, heruder et LED-belysningsanlæg med DALI lysstyring.

Derudover har LTECH etableret et solcelleanlæg på husets sydlige tagflade med peak effekt på 7kWP.

Sidst men ikke mindst har LTECH udført brandtekniske installationer i form af automatisk brandalarmeringsystem (ABA) med integreret tonevarsling (AVA) og automatisk branddørlukningsanlæg (ABDL).

Svanemærket

Børnehuset er opført således, at det opfylder retningslinjerne indenfor svanemærket byggeri. Det betyder, at byggeriet lever op til skrappe krav om blandt andet lavt energiforbrug, der inkluderer vedvarende energi og et godt indeklima. Disse krav kan eksempelvis opfyldes ved hjælp af dagslys, ventilation og fugtsikring. Byggematerialerne skal leve op til strenge krav om miljø- og sundhedsskadelige stoffer, herunder bæredygtigt certificeret træ. Børnehuset skal i denne forbindelse gerne blive certificeret med Svanemærket.

Miljøbevidsthed er vigtigt LTECH

Projektleder Henrik Seiler, sætte stor pris på at være en del af projektet og udtaler: ”At være med til at sikre mere bæredygtigt byggeri betyder meget for os i LTECH. Det er et kæmpe plus, at kunne levere gode tekniske løsninger, samtidig med at gøre vores bedste for at passe på vores klode, og være bevidste om hvilket fodaftryk vi efterlader.”

27.03.2019